Att rensa en ARK: Survival Evolved-server tar bort sparad serverdata så att servern kan starta om. Detta kan radera värld, spelare och stamframsteg, så skapa en säkerhetskopia först om det finns något du kan behöva senare.
- Öppna din ARK-server i kontrollpanelen.
- Klicka på Säkerhetskopiera server, bekräfta säkerhetskopian och vänta tills den är klar innan du rensar.

- Stoppa servern om den fortfarande körs.
- Klicka på Rensa server.
- Läs rensningsalternativen noggrant och markera endast den data du vill ta bort. Den aktuella ARK-rensningssidan kan rensa spelardata, stamdata, världen eller all sparad data.

- Markera Är du säker? endast när du har valt rätt rensningsalternativ.
- Klicka på Utför och vänta tills uppgiften är klar.
- Starta servern igen. ARK kommer att skapa ny sparad data för de delar du rensade.
Om du bara vill ha en ny karta, använd alternativet för världsrensning och undvik att markera spelare eller stamdata om du inte också vill ta bort dem. För att helt återställa servern, använd alternativet för att ta bort all sparad data.
Om du är osäker på vilket alternativ du ska använda, stoppa innan du klickar på Utför och skicka in en supportförfrågan. En rensning kan inte ångras utan en fungerande säkerhetskopia.
